Få et skarpt tilbud på gulvafhøvling eller gulvafslibning

28 maj 2021 Astrid Pedersen

Er du ked af dit skrammede, skjoldede eller skæve trægulv? Så bør du kontakte dit lokale gulvfirma med henblik på at få udført en gulvafhøvling eller en gulvafslibning.

Hvornår skal jeg vælge en gulvafhøvling – og hvornår skal jeg vælge en gulvafslibning?

Når du står for at skulle vælge en behandling til dit slidte eller måske beskadigede trægulv er det vigtigt at du foretager den rette beslutning. Et trægulv som blot er mærket af tidens tand og bærer præg af overfladisk slitage vil efter al sandsynlighed kunne blive rigtig flot igen med en gulvafslibning.

En gulvafslibning er en noget mere skånsom gulv behandling end en gulvafhøvling, idet der ved en gulvafslibning anvendes sandpapir og ikke – som det er tilfældet ved en gulvafhøvling – skarpe knive. Med en gulvafslibning fjernes således kun de øverste en til to millimeter af træværkets overflade. Og dette sker på yderst skånsom vis.

Vælg en gulvafhøvling hvis dit gulv er slemt beskadiget

Hvis gulvet har været udsat for indtrængende fugt, for eksempel i forbindelse med en vandskade som følge af oversvømmelse, vil træværkets kerne svulme op. Dette kan føre til dybe revner eller mærkbare buler og skævheder i gulvet – i grelle tilfælde deciderede niveau forskelle.

Her vil en gulvafslibning ikke være tilstrækkelig. Du vil muligvis kunne udbedre skaderne med en gulvafhøvling. Og her er det i særdeleshed vigtigt at du overlader arbejdet til en dygtig og erfaren gulvmand. Ellers risikerer du faktisk at gøre ondt værre og påføre dit gulv skader som ikke kan udbedres.

Så kan du blive nødt til at skrotte trægulvet. Og det er faktisk synd – især når en kompetent gulvmand sagtens ville have kunnet redde gulvet med en gulvafhøvling, en gulvafslibning, og en opfølgende efterbehandling.

Hvis du vil vide mere om gulvafslibning og gulvafhøvling kan du læse videre i artiklen på bloggen husglad.dk.

Flere Nyheder