Hvad er et skøde?

09 januar 2018 Camilla Skøtt
Hvad er et skøde?

Når du køber din drømmebolig, så er der et hav af papirer og underskrifter involveret. Én af dem er skødet, der dog er blevet digitaliseret og har været det siden 2009. Men hvad er et skøde egentlig, og hvorfor er det nødvendigt at have et? Vi har spurgt en boligadvokat hos eboligadvokat.dk/skoede, hvor vi har fået en uddybende forklaring på spørgsmålene – og den videregiver vi selvfølgelig her.

Skødet er din sikkerhed

Når du som køber har underskrevet købsaftalen på din drømmebolig, så er det som regel kun dig, sælger og ejendomsmægleren, der er klar over, at du har købt et nyt hjem. Måske også din familie. Men resten af omverdenen er intetanende, og det gælder også for sælgers eventuelle kreditorer.

Gennem skødet dokumenterer du din ret til den købte bolig, og når først skødet er tinglyst, så er det ikke muligt for sælger at snyde og lave et såkaldt dobbeltsalg. På samme måde er det heller ikke muligt for sælgers eventuelle kreditorer at kræve udlæg i ejendommen, da den nu tilhører dig.

Kort sagt kan man sige, at ved at tinglyse et skøde, fortæller du hele verden, at nu er dette hjem dit.

Få juridisk rådgivning

Tinglysning af skøde er ikke noget man som menigmand selv kan stå for. Det kræver stor juridisk indsigt at tinglyse det korrekt, og derfor anbefales det altid, at man som køber allierer sig med en advokat. Vælger du en boligadvokat, så kan du desuden få en rådgiver med under hele forløbet, så du også har en uafhængig rådgiver med på sidelinjen, der sørger for at gennemgå alle nødvendige dokumenter, papirer og essentielle vilkår ved købet med dig.

I dag findes der boligadvokater, der er certificeret af Danske BOLIGadvokater, og det er en form for garantiordning, der sikrer dig, at du får præcis den rådgivning, der er nødvendig i et boligkøb – og ikke mindst at du får det fulde fokus.

Flere Nyheder