Misbrugsbehandling – hvad arbejdes der med?

07 september 2020 Cecilie Mortensen

I misbrugsbehandling kan der arbejdes på mange forskellige måder. Det afhænger i sidste ende af, hvilket sted man kommer hen, og hvordan de har valgt at gribe behandlingen an. Når det er sagt, så er der forskellige elementer, som misbrugsbehandling gerne skal indeholde. 

Hvordan kan misbrugsbehandling se ud? 

– Afrusning

Ved misbrugsbehandling vil man som noget af det første skulle tilses at sundhedspersonale. Det vil ofte være både læger og sygeplejerske. De kan tage en vurdering af, hvordan misbrugerens afrusning skal håndteres. det vil sige, hvordan det skal håndteres, når vedkommende ikke længere får lov at tage det rusmiddel, som vedkommende har været vant til. 

– Der skal tilrettelægges et individuelt forløb

Som det næste skridt vil der typisk skulle tilrettelægges et forløb, der er lavet individuelt til en. 

Det betyder selvfølgelig også noget, hvilke omgivelser man er i, når man skal i misbrugsbehandling. Og lige netop her findes der mange gode behandingssteder, hvor man kommer i rolige og naturrige omgivelser, så der også er fysisk ro omkring en. 

– Terapiforløb

Herefter vil der ofte også være tilknyttet en psykolog, så man kan komme i et terapiforløb. Det giver muligheden for at få hjælp til nogle af de psykologiske barrierer, som kan have været med til at fastholde misbruget. De er nemlig mindst lige så vigtige at få taget hul på. 

– Mulighed for efterbehandling

Når man er kommet hjem fra misbrugsbehandling, så kommer man hjem til sin hverdag på en anden måde. Det betyder også, at man kan stå selv med de udfordringer, som man har fået hjælp til i misbrugsbehandlingen. Heldigvis er der mulighed for efterbehandling, så man kan få opfrisket nogle af de redskaber og værktøjer, man har allerede har lært – men som man nu har oplevet i virkeligheden. 

Når man skal vælge blandt de misbrugscentre der findes, så findes der god hjælp til misbrugsbehandling her. 

Flere Nyheder