Planlæg dit salg af din brugte bil

15 marts 2021 Lotte Hindsberg

Det kan virke underligt, at du allerede skal gå i salgstanker, når du er ude og købe en ny bil. Det skal du heller ikke som sådan, men det, du skal have in mente, når du køber en bil, er, at den højst sandsynligt skal sælges igen på et tidspunkt, og jo bedre du passer på bilen, jo mere vil du få for den.

Det betyder reelt at du skal undlade at spise og ryge i bilen, følge de nødvendige servicebesøg hos et autoriseret værksted og få dem til at notere det i bilens servicebog. Inden du sælger, er det også en god ide at få lavet større fejl, gerne af professionelle. De mindre kan du evt. selv ordne.  

Salg af din bil via en bilforhandler

Når bilen skal sælges har du i princippet 3 muligheder. Du kan selv sælge den, få en bilforhandler, f.eks. Frimann biler, eller du kan lade den indgå i en handel, hvis du har planer om at købe en ny bil. I det sidste tilfælde vil du sandsynligvis få det bedste pris. 

Hvis du vælger selv at sælge din bil skal du tage nogle gode billeder og skrive en god og ærlig beskrivelse af bilen. Brug derfor tid på at rydde op i bilen og rengøre den. Inde som ude. Det sidste er også en god ide, hvis du vælger at sælge den til en forhandler. Det er langt nemmere at sælge en velholdt bil, end en der ligner noget der først skal renses og rengøres. 

Fordelen ved at sælge din bil til en bilforhandler, er at du ikke selv skal bruge tid og energi på at sælge den. Du vil måske få lidt mindre for bilen, men ikke nødvendigvis, men du slipper for at skulle bruge tid og kræfter på at forhandle med mulige købere.  

Flere Nyheder