Sådan vedligeholder du dit trægulv

11 april 2022 Marie Pedersen

advertorial

Trægulve giver et flot og dynamisk udtryk i dit hjem. Trægulve kan holde i mange år, men har brug for vedligeholdelse, for at de beholder deres flotte overflade. Det er vigtigt at du sætter dig ind i, hvordan du giver dit gulv den bedste behandling. Her får du 3 tips til vedligeholdelse af dit trægulv.

Rengøring af trægulv

Inden du begynder at gøre rent, er det vigtigt at du støvsuger gulvet. Støvsuger du ikke gulvet på forhånd, kan du risikere at små sten eller snavs laver ridser i gulvet, når du vasker det.

Når du har støvsuget gulvet, kan du enten vaske det med sæbespåner eller med produkter særligt egnet til netop trægulve. Sørg for at vaske langs årerne, da sæberester ellers let kan sætte sig fast i træet.

gulvafslibning på Sjælland

Hvis skaden er sket

Hvis uheldet er ude, og dit trægulv er blevet beskadiget eller har fået dybe ridser, kan det være nødvendigt med en gulvslibning eller en gulvafhøvling. Dette er nødvendigt for at få dit gulv til at se pænt ud igen. Du kan selv slibe dit gulv, hvis du har de rette maskiner til formålet.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en omfattende opgave, og at det kan komme til at koste dig både tid og penge, hvis du ikke har 100 % styr på, hvad du går i gang med.

Lakering af trægulv

Den type lak der skal bruges til dit gulv, afhænger af hvilken type gulv du har. Træ reagerer forskelligt på lak, og kan f.eks. ændre farve pga. garvesyreindhold. Det er desuden vigtigt, at gulvet er i god stand og helst nyslebet inden lakering. På den måde opnår man det bedste resultat. Et lakeret gulv skal slibes og omlakeres hvert femte til tiende år, for at det bliver ved med at være flot at se på. 

Flere Nyheder